Yahoo! Inc. får nyt patent i linkbytte

Når hjemmesider linker til hinanden, enten direkte eller indirekte gennem en række forskellige sider, vil søgemaskinerne se disse links som byttelinks. En af myterne fra SEO verdenen er, at linkbytte er dårligt, og at søgemaskinerne ikke kan lide dem.

Med nyt patent fra Yahoo! Inc er dette en sandhed med modifikationer.

Hvornår er linkbytte ok?

Der findes mange linkbytte situationer, hvor links ikke nødvendigvis er lavet kunstigt med det formål, at øge websides placering i søgemaskinerne. F.eks. blogs, der linker til hinanden eller en gruppe af websteder fra samme selskab eller organisation, som fokuserer på forskellige emner.

Det kan f.eks. også være websteder, der dækker lignende emner eller give supplerende varer eller tjenesteydelser, og finder det nyttigt at linke til hinanden, til gavn for deres besøgende.

Søgemaskiner advarer mod links mellem sider

Google advarer webmastere om, at nogle former for linkudvekslinger vil kunne påvirke webstedet negativt, herunder:

  • Links lavet med det formål at manipulere PageRank
  • Links til webspammere eller dårlige naboer på nettet
  • Overdreven gensidige links eller overdreven link udveksling
  • Købe og salg af PageRank links

Yahoo har en lignende kvalitetsguide for webmastere.

Yahoo! Inc. linkbytte patent

Den nye patentansøgning fra Yahoo behandler, hvordan der ses på links mellem websider og hvordan det afgøres, om disse links er skabt med det formål, at manipulere søgeresultater på uetisk vis.

Det nye i patent er, at Yahoo Inc! ser på, hvordan websider eller domæner forbindelser sig direkte eller indirekte gennem en række websider eller domæner, for på den måde at se på hvilke links, der er rimelige og gennemsigtige.

F.eks. vil genside links blive anset som legitime, hvis der med rimelighed linkes til emner, som supplerer hinanden. Hvis du derimod gå ind i kunstige linketbytte programmer eller linkordninger, vil søgemaskiner finde dine ind og udgående links mistænkelig.

Aleksika A/S tilbyder linkbuilding, hvor vi på etisk korrekt vis skaffer og vedligeholder permanente links til din hjemmeside – uden brug af linkbytte ordninger.

Typisk starter vi med at kontakte de hjemmesider, som dine konkurrenter indgår på og anmoder om et link tilbage til din hjemmeside. Desuden arbejder vi for, at få links fra kataloger, mediesider, forums, blogs og andre relevante steder på nettet, hvor dit website eller indhold, vil suplere indholdet på denne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: